Gewoon doen

De beslissing om voor jezelf te beginnen is een moedige stap. De reden hiervoor zijn heel divers. Je wilt misschien meer geld verdienen, of juist minder uren maken. Baas zijn over je eigen agenda, meer plezier beleven aan en tijdens je werk, kunnen ontsnappen aan stress of gewoon meer vrijheid te hebben.

Werken in loondienst heeft ook zo zijn voordelen. Heerlijk is het wanneer iedere maand je salaris wordt gestort, de zekerheid dat je nu al weet wat je morgen moet doen en het ritme waar je in zit geeft je houvast. Toch? Waarom zou je dit opgeven voor de onzekerheid van een bestaan als ondernemer?

Waarom zijn wíj onze eigen onderneming begonnen? Daphne omdat ze gezondheidsklachten kreeg van teveel stress en werkdruk en zichzelf gaandeweg was kwijtgeraakt. Laura omdat ze eindelijk durfde om de financiële zekerheid los te laten en iets met haar passie te gaan doen.

We waren elkaar, zonder dat we het wisten, al vele malen tegengekomen in Visdonk. Daphne als wandelcoach, Laura als (natuur)fotograaf. Toen op een dag onze paden elkaar kruisten en we met elkaar in gesprek raakten, bleken we ineens heel veel gemeen te hebben. Het buiten in de natuur zijn en in beweging bleek een prima medicijn tegen stress en werkdruk. Echter, als ZZP’er, werkten we ook vaak alleen en misten we een sparring partner.

De wens om op een laagdrempelige manier andere vrouwen te ontmoeten en door wederzijdse interesse elkaar verder proberen te helpen bleek enorm groot. Door deze behoefte uit te spreken bij een kop koffie is zo ons “NetwerkWandelenRoosendaal” initiatief ontstaan.

Intussen zijn we een half jaar verder en kijken we met veel plezier terug op de stappen die we hebben gezet, met z’n tweeën, maar zeker ook met jóu als deelneemster aan onze wandelingen! We hopen voor 2024 dat we samen nog meer vrouwen zullen bereiken, maar ook dat we écht iets voor elkaar kunnen betekenen. Want samen zijn we sterker.

Misschien heb jij nog wensen of ideeën op dit vlak? Wij staan open voor tips, dus voel je vrij om daar met ons over van gedachten te wisselen! Dus hopelijk tot de volgende netwerkwandeling in Roosendaal!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *