Wandelen met een doel

Eens per maand gaan we met elkaar een wandeling maken. Dit doen we ‘sochtends in de mooie en heilzame natuur. Deze wandeling wordt zorgvuldig door ons voorbereid. Vaak lopen we voor, zodat we de route kennen, tijd en afstand in kunnen schatten. Een even zo belangrijk aandachtspunt is dat men met zoveel mogelijk anderen kennis maakt. Je loopt dus nóóit alleen en je wordt gelijk aan een maatje gekoppeld. Het maakt dus helemaal niet uit dat je niemand kent, we omarmen je en nemen je mee op onze wandeling. Ervaar je bij jezelf enige terughoudendheid om alleen te komen, weet dan dat dat absoluut niet hoeft! Eigenlijk is het gewoon heel dapper om alleen te komen. We vangen je op en nemen je mee.

Het rouleren binnen ons wandelgezelschap heeft als doel dat je zoveel mogelijk nieuwe mensen ontmoet en dit doen we graag op een ludieke manier. Naast het gebruik van nummers en/of kleuren, gebruiken we bijvoorbeeld ook leuke bedeltjes. Bedeltjes waar je een betekenis aan kunt koppelen voor jezelf. 

Zoals laatst dat Daphne een bedeltje van een Eifeltoren kreeg. Dan denk je meteen aan een citytrip, maar nee, Daphne vertelde dat ze had besloten om over twee jaar de marathon van Parijs te gaan lopen. Nous, is dat toeval of niet? Niet dus :-). Gewoon een hart onder de riem. Dromen waar maken.

Ikzelf had een vleermuisje als bedeltje. En nee, ik vlieg niet en ben ook geen nachtdier. Maar wat dan wel? Toevallig assisteerde ik bij een IVN een cursus over zoogdieren. En de vleermuis is een heel klein zoogdiertje. Het zien van een kort filmpje over dit beestje maakte dat ik erg geraakt werd, zo krachtig en teer. Toeval of niet? Niet dus. En zo heeft ieder wel haar eigen verhaal. Dit maakt een wandeling nog interessanter en boeiender. Sowieso het plezier om naar elkaar te luisteren, onder het genot van een kopje koffie in een leuk café, maar de oprechte aandacht voor elkaar maakt ontmoeten en verbinden weer een stukje mooier.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *